Kiwa R2B reikt Inspectiecertificaat Bouwkundige Brandveiligheid uit

Kiwa R2B heeft het Inspectiecertificaat Bouwkundige Brandveiligheid uitgereikt aan de aannemerscombinatie Four Care (Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica) voor de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis te Breda. Daarmee is het Amphia Ziekenhuis het eerste Nederlandse ziekenhuis en het eerste omvangrijke bouwwerk die deze belangrijke certificering heeft gekregen.

Op voordracht van de betrokken Directievoerder van de nieuwbouw (Jan Willem Klein Poelhuis) is er bij de start van het ontwerpproces gekozen om de bouwkundige brandveiligheid al af te stemmen op de eisen die in het toekomstige Bouwbesluit (BBL) zullen worden gesteld aan zaken zoals rookwerendheid.

Ruim drie jaar is er door Kiwa R2B samengewerkt met de aannemerscombinatie en overige betrokkenen om het bouwwerk met een oppervlakte van ongeveer 80.000 vierkante meter brandveilig te maken, installatietechnisch (sprinkler, brandmeld, ontruiming, blusgas) maar nu dan ook bouwkundig.

Harold Hendriksen, Unit Manager bij Kiwa R2B, overhandigde het inspectiecertificaat aan Frank Brekelmans, Projectdirecteur Bouw. Het ziekenhuis is op 3 juni 2019 opgeleverd.