RCCS neemt duizenden transporten over van SecurCash

RCCS neemt duizenden transporten over van SecurCash

RCCS Waardetransport in Waddinxveen neemt duizenden geldtransporten over van de begin deze week failliet verklaarde geldtransporteur SecurCash. Bij het Meldpunt Cashafhandeling, waar winkeliers en grootwinkelbedrijven terecht kunnen met vragen, hebben zich inmiddels circa drieduizend ondernemers gemeld.

Sinds het Meldpunt Cashafhandeling (www.meldpunt-cashafhandeling.nl) in de lucht is, melden zich ieder uur winkeliers die bang zijn in de problemen te komen als hun contante geld niet meer wordt opgehaald. Dankzij een noodkrediet van de banken blijven de geldtransporten van SecurCash nog tot uiterlijk eind deze maand rijden. Het meldpunt heeft voor de winkeliers een speciaal telefoonnummer geopend: 085-4884077.

Het meldpunt is een initiatief van RCCS Waardetransport in Waddinxveen. Dat is een van de twee partijen die gevraagd is om vanaf begin februari de duizenden geldtransporten van SecurCash over te nemen. “Wij willen alles doen om de gevolgen van dit faillissement voor retailers en consumenten zo veel mogelijk te beperken door de waardetransporten ook vanaf begin februari overeind te houden”, aldus George Rietbergen, CEO van RCCS. “We kunnen ons goed voorstellen dat het faillissement veel onzekerheid en vragen oplevert voor de Nederlandse winkeliers. Om die reden hebben we het centrale Meldpunt Cashafhandeling ingesteld om vragen te beantwoorden en de straks wegvallende transporten van SecurCash zo goed mogelijk te kunnen opvangen.”

RCCS Waardetransport heeft een landelijk dekkend netwerk voor het veilig ophalen en wegbrengen van contant geld. Daarnaast levert RCCS de SmartSafe, een volledig gesloten systeem waarbij contant geld na deponering in de kluis vrijwel direct op de bankrekening van de winkelier wordt gestort. Het geld in de SmartSafe is daarna het risico van de waardetransporteur die de kluis zo heeft beveiligd dat een overvaller er niets mee kan.