Armand van Bercheycke nieuwe VBN Securityprofessional van het Jaar

Armand van Bercheycke van SOBA Security Opleidingen is de nieuwe VBN Security Professional van het Jaar. Hij werd donderdag gekozen tijdens de Amsterdam Security Conference in RAI Amsterdam en ontving de trofee uit handen van voorzitter Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau. De twee andere genomineerden waren Rob Barendtszen van Jumbo en Jan van Twillert van Orca Secure.

De jury had uit veertien voorgedragen kandidaten drie genomineerden gekozen. Die werden aan het publiek voorgesteld, waarna de deelnemers van de conferentie de winnaar konden kiezen. Van Bercheycke heeft volgens de jury met zijn instituut in korte tijd een compleet pakket aan doorlopende opleidingen op het gebied van fysieke beveiliging gerealiseerd. Na een loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht, de Militaire Inlichtingen Dienst en de Binnenlandse Veiligheidsdienst, werd hij tevens een verdienstelijk beveiligingsadviseur bij projecten in de vitale sectoren.

De verkiezing vond voor de zesde keer plaats. Vorige winnaars zijn Willem van Egmond van T Mobile (2007), Berndt Rif van De Nederlandsche Bank (2010), Harm van Dijk van ING (2012), Arjen Appelman van AES Consultancy (2014) en Hélène Minderman van Transport & Logistiek Nederland (2016).