Beelden kluisjesroof Oudenbosch: beveiligers laten bankrovers binnen

Bij de kluisjesroof in de Rabobank in Oudenbosch zijn de bankrovers binnengelaten door beveiligers. Dat blijkt uit camerabeelden die zijn getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Op de beelden van een beveiligingscamera is te zien dat twee bewakers aankomen bij de bank. Ze zetten het alarm uit, lopen een ronde om het gebouw en op dat moment gaan twee personen naar binnen.

Pas 24 uur later komen de twee bankrovers weer naar buiten. Dat gaat op soortgelijke wijze. De twee beveiligers komen aan bij de bank, schakelen het alarmsysteem uit en doen daarna hun ronde. Precies dan komen de twee rovers naar buiten met beiden twee goed gevulde tassen bij zich. Een van hen loopt daarna terug naar binnen om nog een keer zwaarbeladen terug te komen. De beveiligers gaan naar binnen op het moment dat de bankrover ook weer binnen is. En ze komen twintig seconden na hem naar buiten.

De camerabeelden zijn hier te bekijken via de NOS.

De bankroof was begin maart en eind april werden de twee beveiligers opgepakt. Bij de roof werden zo’n driehonderd kluisjes gekraakt. Wat er precies is gestolen, is nog altijd onduidelijk, omdat eigenaren niet altijd aangeven wat erin zit. Maar het vermoeden is dat het gaat om een buit van miljoenen euro’s.