Beveiliger lekte informatie over vervoer en woning Wilders

Politiemedewerker Faris K. deelde informatie over de woonplaats, de beveiliging en manier van vervoer van PVV-politicus Geert Wilders. Ook sprak hij over een nieuw dienstwapen en het bezoek aan Nederland van een van de dochters van Barack Obama, die toen nog president van de VS was. Dat heeft de officier van justitie gezegd tijdens een niet-inhoudelijke behandeling van de zaak.

De 36-jarige man wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie. Ook zou hij het ambtsgeheim hebben geschonden omdat hij in politiesystemen keek voor privédoeleinden. Hij deed dat volgens zijn advocaat Peter Plasman niet om informatie te delen met criminelen, maar om ‘stoer te doen tegen meisjes’, meldt RTL Nieuws. Plasman zegt dat de verdachte ‘iets te loslippig’ is geweest. Maar daarnaast is volgens hem – zelfs binnen de DBB – niet duidelijk welke informatie met wie gedeeld mag worden.

De verdachte zat bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) en was betrokken bij de beveiliging van Wilders. K. maakte voor de DBB zogenoemde omgevingsscans voor de beveiliging van verschillende personen.