Beveiligingssector trapt 2019 gezamenlijk af

Het samen veiliger maken van Nederland. Dat is het belangrijkste thema van de Kick-off Beveiliging & Veiligheid, het evenement op 10 januari waarmee ASIS Benelux, de Nederlandse Veiligheidsbranche, Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland (VBN), VEB en VEBON-NOVB gezamenlijk het nieuwe jaar aftrappen.

De vijf brancheverenigingen hebben de handen ineen geslagen om te benadrukken wat daadwerkelijk belangrijk is: een veilig Nederland. De Kick-off Veiligheid & Beveiliging 2019 is de eerste keer dat zoveel verschillende partijen uit de sector het jaar op deze manier inluiden.

Onder de aanwezigen bevinden zich niet alleen de leden van de organiserende partijen, maar ook partners van de sector. Dit betekent dat onder de aanwezigen zowel publieke als private partijen zich bevinden. Mensen die werkzaam zijn bij de nationale overheid (politie, openbaar ministerie, brandweer of verzekeraars) zullen eveneens dit feestelijke evenement bezoeken.

De Kick-off wordt gehouden in het Louwman Museum in Den Haag. Fred Teeven zal dagvoorzitter zijn en de genodigden introduceren aan de inspirerende keynote speaker Lucien Engelen. Teeven trekt ook paralellen met onder andere zijn periode als staatssecretaris van het ministerie Justitie en Veiligheid en publiek-private samenwerking. Keynote speaker Lucien Engelen werkte elf jaar voor het Radboud Universitair Medisch Centrum (Nijmegen) en vanaf 1 januari 2019 wereldwijd als Edge fellow bij Deloitte Center for the Edge als Global Strategist Digital Health. Zijn kennis en ervaringen zijn een voorbode van datgene wat zich in de beveiligingswereld gaat voordoen en wellicht al voordoet.