Feyenoord wil geen uitbezoekers bij Klassieker

Feyenoord wil geen uitbezoekers bij Klassieker

Feyenoord heeft zich teruggetrokken uit de gesprekken over het toelaten van uitsupporters bij de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Daardoor zal de ‘Klassieker’ ook volgend jaar zonder uitpubliek worden gespeeld. Ajax reageert teleurgesteld.

Dit jaar zijn er verschillende ongeregeldheden geweest bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs. Zo moest een wedstrijd worden gestaakt en bij een duel een week eerder moest de politie ingrijpen. “Feyenoord acht het toelaten en meenemen van uitsporters onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel”, meldt de club.

Sinds 2009 is zijn supporters van de bezoekers niet meer welkom bij alle wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord, zowel in competitieverband als in het bekertoernooi. Feyenoord, Ajax, de supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een plan hoe onder normale omstandigheden en voorwaarden vanaf volgend seizoen weer uitsupporters aanwezig zouden kunnen zijn. Nu het de afgelopen weken weer een aantal keer mis is gegaan, haakt Feyenoord af uit de gesprekken.