FNV: Ultimatum voor beveiligingsbedrijven

FNV Beveiliging heeft een ultimatum gesteld aan de werkgevers in de particuliere beveiliging. Aanleiding zijn de stukgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 31.000 beveiligers. Als de werkgevers niet vóór zaterdag 30 juni 10.00 uur ingaan op de eisen, dan volgen er acties, aldus de vakbond.

Volgens Tanja Schrijver van FNV Beveiliging hebben de beveiligers minimaal een goede loonsverhoging nodig om er niet nog meer op achteruit te gaan. “De beveiligers doen belangrijk werk met vaak zware roosters. Juist daarom zijn niet alleen de loonsverhoging, maar ook afspraken over gezonde roosters zo belangrijk. Bij alle beveiligingsbedrijven zijn personeelstekorten en die verdwijnen alleen als de branche aantrekkelijker wordt. En dat kan, onder andere, door in te gaan op onze eisen.”

Na een lang traject met voorbereidende gesprekken en onderhandelingen concludeerden vakbonden FNV Beveiliging, CNV Vakmensen en De Unie Security vorige week dat er een onoverbrugbaar gat was tussen wat de bonden willen en wat de werkgevers, klein en groot, bieden. Schrijver: “De werkgevers hielden vast aan hun standpunt dat er in 2018 geen enkele loonsverhoging mogelijk was. En dat terwijl ze de afgelopen jaren bijna 400 miljoen euro winst hebben gemaakt.”

De bonden eisen 3 procent loonsverhoging per 1 juli 2018 en invoering van een automatische prijscompensatie plus 2 procent loonsverhoging per 1 januari 2019. Daarnaast willen ze concrete plannen om belangrijke dossiers – zoals roosters en duurzame inzetbaarheid – in de komende jaren op te pakken.

Onlangs kwamen meer dan honderd beveiligers naar Schiphol om daar een krachtig signaal af te geven aan hun werkgevers. Zij overhandigden hun eisen aan Peter Schollman, directeur van Securitas Nederland. Sedat Yoleri, beveiliger op Schiphol: “Wij werken onder andere op vliegvelden, bij asielzoekerscentra, kerncentrales, ministeries en bedrijven. We draaien vaak zware roosters en veel van mijn collega’s halen de pensioenleeftijd niet eens. Daarom willen we een betere beloning, meer zekerheid, gezonde roosters en eerder met pensioen.”

De beveiligingsbranche is sterk geliberaliseerd en het meeste beveiligingswerk wordt aanbesteed. In een markt die steeds competitiever wordt, ontstaat er enorme druk op de prijzen en daarmee de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden van werknemers. De FNV vindt dat daar een eind aan moet komen. De race naar de bodem moet gestopt worden. Dat begint met het afsluiten van een fatsoenlijke en algemeen verbindend verklaarde cao, waardoor de concurrentie op arbeidsvoorwaarden wordt gestopt. Dat staat ook in de Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor de beveiliging die door werkgevers, opdrachtgevers en vakbonden is ondertekend. Schrijver: “Om “wildwesttaferelen” en toenemende veiligheidsrisico’s te voorkomen, is het cruciaal dat deze Code in de praktijk wordt nageleefd.”

De cao Particuliere Beveiliging geldt voor circa 31.000 beveiligers die onder andere werken voor Trigion, G4S, Securitas en I-Sec.