IFSEC 2017: van fysieke beveiliging tot cybersecurity

IFSEC 2017: van fysieke beveiliging tot cybersecurity

De internationale vakbeurs IFSEC vindt plaats van 20 tot en met 22 juni in Londen. Tijdens dit grootste vakevenement over professionele beveiliging in Europa in 2017 kunnen bezoekers zich drie dagen lang laten informeren over de nieuwste technologie op de markt voor videobewaking, inbraakdetectie, toegangscontrole en brandbeveiliging. Naast fysieke beveiliging van gebouwen en goederen is er ruime aandacht voor cybersecurity, het Internet of Things, terrorismebestrijding en het beveiligen van infrastructuren en toeleveringsketens.

Tijdens alle drie beursdagen is een uitgebreid (Engelstalig) kennisprogramma te volgen. De IFSEC vindt zoals ieder jaar weer gelijktijdig plaats met een aantal gerelateerde vakbeurzen, waaronder de op brandbeveiliging gerichte beurs FIREX, de Safety & Health Expo over veiligheid op de werkplek en The Facilities Show over facilitair management. Deze beurzen kunnen met dezelfde toegangsbadge worden bezocht.

Nieuw is dit jaar de Borders & Infrastructure Expo, die is gericht op senior beveiligingsprofessionals bij de overheid, transport- en logistieke sector, stadions en evenementen en grensbewaking. Onderwerpen zijn onder meer terrorismebestrijding, het uitvoeren van grenscontroles en de bescherming van de nationale vitale infrastructuur. Exposanten tonen innovatieve technologieën voor cybersecurity en terreinbeveiliging waaronder drones en systemen voor het scannen van voertuigen op bijvoorbeeld explosieven.

In het nieuwe Borders & Infrastructure Theatre zijn dagelijks seminars en paneldiscussies bij te wonen en worden praktijkvoorbeelden nader toegelicht. In de BRE Global/LPCB Attack Testing Zone voeren deskundigen live tests uit waaronder het overklimmen van hekwerken en het openen van beveiligde poorten en deuren.

Verdeeld over verschillende ‘theaters’ op de beursvloer worden tientallen seminars gehouden die gezamenlijk ruim tachtig uur duren en waarin nagenoeg elk denkbaar onderwerp aan bod komt. Bekende keynote speakers zijn onder andere natuurkundige professor Brian Cox, meervoudig Olympisch kampioen Dame Kelly Holmes, veteraan uit de Falklands oorlog Simon Weston en internationaal rugby scheidsrechter Nigel Owens.

In het Security Management Theatre staat onder meer de toepassing van beveiligingssystemen in de dagelijkse praktijk centraal, terwijl het Tavcom Theatre technisch advies biedt aan installateurs en integrators over installatie, onderhoud en het optimaliseren van beveiligingssystemen. In het Smart Theatre gaat het onder meer over huisautomatisering, ‘slimme’ kantoorgebouwen en het Internet of Things.

Installer World is specifiek georganiseerd voor installateurs. Hier is onder andere de Tool Zone te vinden en vindt de Engineers of Tomorrow competitie plaats. In het ARC Village (Alarm Receiving Centre) draait alles om betrouwbare alarmtransmissie naar particuliere alarmcentrales. Het volledige en actuele seminarprogramma met tijdstippen, locaties en sprekers is te vinden op www.ifsec.events/international/visit/seminars.

Op de beursvloer tonen ruim zeshonderd exposanten de nieuwste producten op het gebied van onder meer videobewaking, inbraakdetectie en alarmdoormelding, toegangscontrole, hang- en sluitwerk, terreinbeveiliging en brandbeveiliging. In het juni-nummer van BEVEILIGING is een preview op de beurs te vinden, een uitgebreid verslag van de beurs staat in de volgende editie.

Meer informatie over de beurs en aanmelden is te vinden op www.ifsec.events/international