Integratie, cybersecurity en intelligentie centrale thema’s tijdens Security Essen 2018

Vrijdag vond de vierde en laatste dag plaats van de vakbeurs Security Essen 2018 in Duitsland. Volgens de beursorganisatie toonden 950 exposanten uit 43 landen hun innovaties aan 36.000 bezoekers uit 125 landen in de gerenoveerde Messe Essen.

De bezoekers konden zich vier dagen lang verdiepen in de nieuwste producten en diensten op het gebied van onder andere videobewaking, inbraak- en brandbeveiliging, toegangscontrole, hang- en sluitwerk, kluizen en terreinbeveiliging. De meest besproken thema’s op de beursvloer waren de steeds diepere integratie tussen beveiligingssystemen onderling en met andere gebouwbeheersystemen, cyberveiligheid en de toenemende intelligentie van beveiligingssystemen. Rondom het thema cybersecurity was voor het eerst een aparte hal ingericht, waar gedurende alle dagen ook een symposium plaatsvond.

“Security Essen heeft zijn positie als trendsetting internationale vakbeurs over alle aspecten van beveiliging waargemaakt. We hebben dit jaar meer bezoekers uit het buitenland mogen ontvangen, uit maar liefst 125 landen”, aldus Oliver P. Kuhrt, CEO van Messe Essen. “De combinatie van digitale en fysieke beveiliging is momenteel het centrale thema in zowel de publieke als private sector. Onze exposanten hebben tijdens het evenement innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen gepresenteerd.”

Security Essen vindt in 2020 plaats van 22 tot 25 september in de Messe Essen. De nieuwe thematische indeling van de hallen zal dan verder worden versterkt en er zal nog meer aandacht komen voor digitale veiligheid.