Justitie eist zes jaar cel tegen beveiligers kluisjesroof Oudenbosch

Justitie eist zes jaar cel tegen beveiligers kluisjesroof Oudenbosch

Tegen twee beveiligers van de Rabobank in Oudenbosch is zes jaar cel geëist. Zij worden ervan verdacht dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld bij de kluisjesroof in maart vorig jaar.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Agron K. en Henri W. van het medeplegen van de roof. Dat betekent dat ze net zo schuldig zijn als degenen die er met de buit vandoor zijn gegaan. Zij zijn vermoedelijk naar het buitenland gevlucht. Justitie rekent K. en Van W. zwaar aan dat ze in hun rol als beveiliger zouden hebben meegewerkt aan de roof. Beiden ontkennen dat ze iets met de roof te maken hadden.

Bij de roof werden honderden kluisjes opengebroken. Dat gebeurde door de twee onbekende mannen, maar K. en Van W. zouden onder meer deuren geopend hebben en het alarm uitgezet hebben nadat het was afgegaan. De onbekende daders zouden zeker 24 uur binnen zijn geweest zonder dat iemand alarm sloeg.

In de rechtbank werden beelden getoond van bewakingscamera’s. Daarop is onder meer te zien dat de verdachten 35 seconden voordat de onbekende daders naar buiten liepen, naar binnen liepen. Het kan volgens justitie dan ook niet anders dan dat ze elkaar hebben gezien. “Ze waren daar nota bene vanwege een inbraakmelding.”

De Rabobank heeft al 12 miljoen euro uitbetaald aan de gedupeerden van de roof.