Kooi in supermarkt moet plofkraak voorkomen

Een nieuwe aanpak in de strijd tegen plofkrakers. In een supermarkt in Boskoop moet een stalen kooi dieven weghouden bij de pinautomaat. Wie in de Hoogvliet in Boskoop boodschappen doet moet even omhoog kijken om de nieuwe aanwinst te zien. Aan het plafond hangt nu een stalen kooi, pal boven de pinautomaat. De Rabobank bevestigde de constructie in overleg met de supermarkt.

Na het sluiten van de winkel halen supermarktmedewerkers de kooi naar beneden. Toevallig is het niet dat Boskoop de primeur heeft. “We zagen rond maart een piek van plofkraken in het Groene Hart, dus daar zijn we begonnen met maatregelen”, zegt Margo van Wijgerden van de Rabobank tegen RTL Nieuws. “Door die toename werden uit voorzorg alle buitenautomaten naar binnen gehaald.”

Plofkraken zijn in heel Nederland een probleem. Het lukt de politie maar moeilijk om plofkrakers aan te pakken. Vaak worden ze uitgevoerd door grote groepen criminelen. In juli kondigde de politie een nieuwe aanpak aan om plofkraken te bestrijden, door criminele families intensief te volgen.