KVO-certificaat uitgereikt aan Businesspark Nieuw-Vennep Zuid

Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer heeft vrijdag 17 februari het KVO-certificaat (Keurmerk Veilig Ondernemen) uitgereikt aan het bestuur van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid en de andere partners van het traject Keurmerk Veilig Ondernemen in bedrijventerreinen. Dit deed hij samen met Robert de Koning van het MKB. Het businesspark heeft het certificaat ontvangen, omdat de KVO-werkgroep heeft aangetoond op een gestructureerde wijze bij te dragen aan de verbetering van de veiligheid op het park.

Het keurmerk is door het ministerie van Veiligheid en Justitie in het leven geroepen om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen en het MKB draagt zorg voor goede ondersteuning van het KVO-proces. Bertram Kroon, parkmanager Businesspark Nieuw-Vennep Zuid: “Het hebben van een KVO-certificaat is een goed signaal naar de gebruikers en bezoekers van het park, maar ook naar mensen daarbuiten. Toch willen wij meer doen als het gaat om veiligheid. Wij hebben onlangs dan ook flinke stappen gezet.” Hiermee doelt Kroon op een nieuw beveiligingssysteem en een nieuwe app die ook tijdens de bijeenkomst zijn gepresenteerd.

Naast het uitreiken van het KVO-certificaat heeft burgemeester Weterings ook het nieuwe beveiliggingssysteem onthuld. Dit innovatieve beveiligingssysteem moet de algemene veiligheid verhogen door data te verzamelen en te analyseren.

De nieuwe Social Business Community App is een onderdeel van het SMART Business Parc concept. Deze app dient als extra informatiebron door de ‘ogen en oren’ van de ondernemers en medewerkers op het bedrijvenpark te zijn. Bij verdachte situaties kan de app worden ingezet om dit aan de gebiedsbeveiliger te melden. Kroon: “Om een zo veilig mogelijk businesspark te creëren heb je de mensen die op het park zitten nodig. Dankzij deze app zijn de lijntjes veel korter dan voorheen, wat een groot voordeel is omdat we veel sneller kunnen handelen. Dit is nog maar het begin, we zijn klaar voor de toekomst.”