‘Miljoenen buit bij kluisjesroof Oudenbosch’

De bankroof in Oudenbosch afgelopen weekend blijkt veel groter dan gedacht. Volgens De Telegraaf zijn zeker driehonderd kluisjes, vol met contant geld en goudstaven, leeggeroofd en zou het gaan om een van de grootste bankroven ooit in Nederland.

Er zou zoveel cash geld en goud hebben gelegen dat de overvallers lang niet alles konden meenemen. Volgens de krant is er tussen de 5 en 15 miljoen euro buitgemaakt. Maandag ontdekten medewerkers van de Rabobank in Oudenbosch dat de bank in het weekend was leeggeroofd. Van de zeshonderd kluisjes bleek de helft te zijn opengebroken. Van de inbrekers geen enkel spoor. Ook nu nog heeft de politie geen idee. Er is nog geen enkele tip binnengekomen bij de politie.

Een woordvoerder van de politie West-Brabant zegt tegen RTL Nieuws dat ze rekening houden met alle scenario’s. “Het is nog onduidelijk hoe deze inbraak gegaan is. We houden ook rekening met een scenario waarbij medewerkers van de bank van binnenuit hebben meegeholpen. Er worden nog mensen gehoord.”

De politie is nog bezig met eigenaren van de kluisjes te spreken. “We hebben nog lang niet iedereen gesproken die daar een kluisje heeft.” Eerder liet de politie al weten ervan uit te gaan dat de kraak is uitgevoerd door professionals. Vijftien rechercheurs onderzoeken de zaak.