Nieuwe vakbeurs SecurityLIVE positief ontvangen (videoverslag)

Nieuwe vakbeurs SecurityLIVE positief ontvangen (videoverslag)

De eerste editie van SecurityLIVE, de vakbeurs voor beveiligingsinstallateurs en system integrators die op 30 en 31 mei plaatsvond in de Brabanthallen in Den Bosch, is positief ontvangen. Bezoekers waardeerden het veelzijdige aanbod op de beursvloer en de professionele, maar gemoedelijke ambiance met gratis catering en parkeren.

SL_screenshot550

Bekijk hier een videoverslag van de beurs.

Al tijdens de opbouw van de beurs was duidelijk dat het warm zou worden: 29 mei was de eerste officiële tropische dag van 2018 in Nederland. De hitte en de door het KNMI landelijk afgekondigde ‘code oranje’ wegens voorspeld noodweer in de avond speelden de beurs parten. Met name in de avond was het een stuk rustiger dan vooraf op basis van het aantal aanmeldingen mocht worden verwacht. In totaal hadden zich 1802 mensen vooraf geregistreerd. De beurs wist 1412 bezoekers naar de Brabanthallen te trekken, waarvan 673 op de eerste dag en 739 op de tweede dag. Opvallend was dat in de laatste drie uur van de tweede dag nog tientallen bezoekers de poort passeerden, de laatste zelfs om kwart voor negen ‘s avonds.

Exposanten waren ABUS Security-Center, Aerocheck, AG Neovo, Alarm Meldnet, ARAS Security, AVD Security, ByDemes, Chiron Security Communications, Dero Security Products, EAL, EasySecure International, FireSense, Gold-IP, GPS Perimeter Systems, IDIS, JH Security, Keyprocessor, Live Security, Lobeco Fire + Security, Metafa, Milestone Systems, Nauta Security, Nederlandse Veiligheidsdient Groep, NewStar, NSC Beveiligingstechniek, NVD, Osec, PG Security Systems, Remtech, RoutIT, SAB Security, Sellox, SOBA, Texecom, UTC Fire & Security, Videoguard, WD en WSM. Daarnaast waren uiteenlopende bekende merken vertegenwoordigd bij bijvoorbeeld distributeurs, waaronder Axis, Herta en Nedap bij Milestone, Hikvision met de van de Artificial Roadshow bekende truck en Network Optix bij PG Security Systems, Dahua Technology en de Bandit mistgeneratoren bij Dero Security Products, Mobotix bij Gold-IP, Genetec en Bosch bij Videoguard, Tiandy en Siemens bij Lobeco, AJAX, Eocortex en Uniview bij ARAS Security en Satel bij Osec.

Doelstelling van de beurs was om in een inspirerende en zakelijke omgeving met als motto ‘Let’s talk business!’ bezoekers een compleet aanbod met de nieuwste producten en diensten op het gebied van elektronische beveiliging te bieden. Met de bekendste distributeurs en fabrikanten uit de beveiligingsbranche onder één dak en aandacht voor trends en ontwikkelingen zoals het uitfaseren van PSTN en ISDN in 2019, de nieuwste technologie en wet- en regelgeving waar installateurs en integrators in de praktijk mee te maken hebben. Op de beursvloer was veel aandacht voor videobewaking – van de mogelijkheden met kunstmatige intelligentie tot de nieuwste video management software en storage oplossingen – toegangscontrole en inbraakdetectie. Maar bezoekers konden zich ook uitgebreid laten informeren over bouwkundige beveiliging, brandveiligheid en particuliere beveiliging en alarmcentrales.

Een uitgebreid verslag van de beurs volgt in het juni-nummer van BEVEILIGING.