ONVIF presenteert Profile T voor geavanceerde videostreaming

ONVIF, dat wereldwijd streeft naar standaardisatie van producten voor fysieke beveiliging die communiceren via IP, heeft de release aangekondigd van Profile T. Deze nieuwe richtlijn omschrijft specificaties voor geavanceerde streaming van videobeelden, metadata en analytics. Profile T ondersteunt H.265 videocompressie, voor het efficiënter verwerken van videostreams van high definition camera’s.

Profile T vereenvoudigt de toepassing van zowel H.265 als H.264 videocodecs. Door het ondersteunen van H.265, wordt een efficiëntere videocompressie mogelijk, waardoor minder opslagcapaciteit is vereist op harde schijven en minder bandbreedte wordt gebruikt. De totale operationele kosten van videobewakingssystemen worden hierdoor verminderd.

“Profile T weerspiegelt hoe ONVIF de snelle ontwikkelingen op het gebied van technologie voortdurend verwerkt in de verschillende richtlijnen om te blijven voldoen aan de veranderende eisen in de beveiligingsbranche”, aldus Per Björkdahl, voorzitter van het bestuur van ONVIF. “Aanvullend op ondersteuning van H.265, standaardiseert Profile T analytics, het streamen van metadata en andere belangrijke functies om tegemoet te komen aan huidige en toekomstige eisen vanuit de markt voor eindgebruikers, systeem integrators en adviseurs.”

Het nieuwe Profile T biedt specificaties voor bidirectionele audiostreaming, ondersteuning van audio-input en output van camera’s. Door het gebruik van standaard types gebeurtenissen, verzekert Profile T dat videomanagementsystemen en andere software clients gebruik maken van een overzicht met gebeurtenissen voor alle camera’s, ongeacht de fabrikant daarvan. Voorbeelden zijn meldingen van sabotage van camera’s, digitale input en relay output. Profile T maakt het ook mogelijk om een specifieke zone in een beeld te selecteren voor analyse.