Politie en KMar vinden achttien vreemdelingen in vrachtwagen

Verstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden, troffen de politie en Koninklijke Marechaussee (KMar) zondag achttien vreemdelingen aan in een kleine vrachtwagen. Onder hen waren vijf kinderen. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zich bevonden, verkeerden alle inklimmers in goede gezondheid.

Zondagochtend ontving de KMar een tip over mogelijke vreemdelingen in een vrachtwagen, die onderweg was vanuit Hoek van Holland naar Engeland. De KMar vroeg daarop assistentie van de politie. Agenten troffen de betreffende vrachtwagen aan en bij controle bleek de binnengekomen informatie te kloppen. Tussen de lading vonden de agenten achttien inklimmers. Het gaat om zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen in de leeftijd van vijf tot veertien jaar. Een van de vrouwen was zwanger. Ze zijn allemaal afkomstig uit India.

Medewerkers van de politie en de KMar hebben de vreemdelingen uit de vrachtwagen gehaald. Met een bus zijn ze naar een politiebureau gebracht en overgedragen aan de Afdelingen Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de eenheid Rotterdam.  De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.