Studentenbond in Amsterdam bezorgd om onveilige campussen

De vakbond voor studenten in Amsterdam, ASVA Studentenunie, waarschuwt voor onveilige situaties op studentencampussen. Bij een meldpunt dat de bond heeft opgericht, kwamen in de afgelopen twee maanden 39 meldingen binnen over incidenten, aldus de NOS.

Het gaat dan om inbraak, geweld, een beroving en zedendelicten. Vooral de Spinozacampus en de flats Echtenstein en Bergwijkdreef worden als onveilig ervaren. Ook de studenten op de NDSM-werf voelen zich vaak niet veilig, melden NH Nieuws en AT5. Het meldpunt werd opgezet na berichten van studenten die zich onveilig voelden. Vrijwel alle meldingen komen van complexen die aan de rand van de stad liggen.

Eerder had de ASVA Studentenunie ook al een meldpunt over onveilige situaties in de woonomgeving. Ook toen kwamen er veel meldingen binnen. Sindsdien zijn er weinig aanpassingen gedaan voor de lange termijn. De studentenorganisatie hoopt op goede ov-verbindingen en horeca en fitnessruimtes op de campussen. Er worden nu gesprekken gevoerd met de gemeente over het probleem.