Subsidie voor slachtoffers van overvallen met drie jaar verlengd

Subsidie voor slachtoffers van overvallen met drie jaar verlengd

De subsidieregeling voor slachtoffers van overvallen is verlengd met drie jaar. Iedereen die in de periode van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2021 slachtoffer is van een woning- of bedrijfsoverval kan een subsidie aanvragen van maximaal duizend euro.

Met de subsidie kunnen maatregelen worden genomen om herhaling van een overval te voorkomen. De subsidieregeling is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen voor de aanpak van overvallen.

Slachtoffers van een overval lopen een grotere kans om opnieuw slachtoffer te worden van een overval. Het nemen van preventieve maatregelen kan deze kans aanzienlijk verkleinen. Preventieve maatregelen zijn bijvoorbeeld het vervangen van sloten, aanbrengen van buitenverlichting of het plaatsen van camera’s. Alle regels en voorwaarden zijn te vinden op www.schadefonds.nl.

Slachtoffers van een overval, die daarbij ook ernstig lichamelijk en/of psychisch letsel oplopen, komen mogelijk ook in aanmerking voor een ‘reguliere’ financiële tegemoetkoming van het Schadefonds. Met deze tegemoetkoming erkent het Schadefonds het onrecht en leed dat slachtoffers is aangedaan.