Unica neemt Nsecure over

Unica, de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van ons land, neemt security management specialist Nsecure uit Barendrecht over. Nsecure is onderdeel van het beursgenoteerde Nedap en een toonaangevend specialist op het gebied van complexe toegangs- en veiligheidsvraagstukken. Met de overname verbreedt Unica zijn gespecialiseerde kennis op het gebied van security management en toegangscontrole. Unica is reeds lange tijd actief in dit domein met Unica Security. De toevoeging van Nsecure betekent een nieuwe versterking van de mogelijkheden om integrale technologische oplossingen voor klanten te bieden.

Nsecure fungeert als partner en regisseur voor de totale keten van toegangsverlening voor zijn klanten. Dat gaat verder dan alleen toegangsbeveiliging: Nsecure realiseert ook integratie met data-platforms, verzorgt identificatie en autorisatie oplossingen, biedt verificatietoepassingen voor privacygevoelige persoonsgegevens en kan dankzij koppeling met facilitaire systemen aanvullende toegevoegde waarde bieden aan zijn klanten. Nsecure is onder meer actief in de bancaire sector, verzekeringswereld en voor industriële complexen, allemaal omgevingen waar sprake is van complexe toegangs- en beveiligingsvraagstukken. De omzet van Nsecure, dat circa 110 medewerkers heeft, bedraagt circa 26 miljoen euro.

De overname van Nsecure past in de ambities van Unica om zijn dienstverlening op het gebied van integrale technologische oplossingen verder te versterken. De afgelopen jaren investeerde Unica al in de uitbreiding van het netwerk van bedrijven, onder meer op het gebied van industriële oplossingen, energie en ICT. Met de overname van Nsecure wordt ook de kennis op het gebied van beveiliging en toegangscontrole verder verbreed. Unica ziet in de afgelopen jaren een toenemende behoefte bij zijn klanten om veiligheidsvraagstukken in de breedste zin van het woord integraal onder controle te krijgen.

Vanuit het gespecialiseerde bedrijf Unica Security is de afgelopen jaren al een track record opgebouwd binnen dat domein, wat onder meer resulteerde in de omvangrijke opdracht voor de realisatie van het nieuwe Defensie Bewakings en Beveiligingssysteem (DBBS), dat Unica gezamenlijk met Thales verzorgt. Met de overname van Nsecure krijgt Unica toegang tot nieuwe gespecialiseerde kennis, waarmee de technische oplossingen die Unica voor gebouwen biedt verder verstevigd kunnen worden.

Voor Nsecure betekent de overname dat het succesvolle bedrijf zich kan profileren onder de klanten van Unica. De doelgroepen die Nsecure bedient sluiten goed aan op de doelgroepen die door andere (gespecialiseerde) Unica-bedrijven worden bediend. Als onderdeel van de Unica-organisatie kan Nsecure organisch blijven groeien, terwijl de groeistrategie van Nsecure ook goed aansluit op de buy & build strategie van Unica.

John Quist, CEO van Unica: “Veiligheid en privacy zijn maatschappelijke thema’s die voor elke organisatie belangrijk zijn. Unica wil voor zijn klanten regisseur zijn van technologische oplossingen voor gebouwen, waar beveiligingstoepassingen een steeds nadrukkelijker onderdeel van uitmaken. De expertise en integrale diensten die Nsecure levert vormen een uitstekende toevoeging op de kennis die wij op dat gebied reeds in huis hebben. Nsecure betekent voor Unica een significante toevoeging aan onze bestaande Unica Security organisatie. Wij zijn er ook van overtuigd dat Nsecure kan profiteren van onze ervaring op het gebied van ICT en duurzaamheid om hun strategie van de afgelopen jaren verder te versterken. We hebben nadrukkelijk de ambitie om te blijven investeren in deze discipline.”

Hans van Driel, directeur van Nsecure: “Nsecure is verheugd samen te gaan met Unica en toe te treden tot één van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. Met Unica krijgen we een aandeelhouder die onze visie en strategie omarmt en ons in staat stelt onze marktleidende positie in de Nederlandse access control markt verder uit te bouwen.”