CCV presenteert HIC-Preventiewijzer met bijna tweehonderd maatregelen

CCV presenteert HIC-Preventiewijzer met bijna tweehonderd maatregelen

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft de HIC-Preventiewijzer gepresenteerd met bijna tweehonderd maatregelen tegen overvallen, straatroof, woninginbraken en geweldsdelicten. Maatregelen die ingezet kunnen worden door onder andere gemeenten, OM en politie om te voorkomen dat het aantal incidenten weer toeneemt.

De aanpak van de High Impact Crimes verloopt goed, waardoor de meeste HIC-delicten teruglopen. Teruglopende criminaliteit krijgt gewoonlijk en logischerwijs minder aandacht. Maar de praktijk wijst ook uit dat een paar incidenten ervoor kunnen zorgen dat het onderwerp weer bovenaan de plaatselijke of landelijke politieke agenda staat.

Vooral omdat de impact van HIC-delicten groot is. Niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor de directe omgeving. Het veiligheidsgevoel in de maatschappij kan door High Impact Crimes worden aangetast. Op dat moment moeten gemeentes, politie en OM klaarstaan met een passende aanpak. De kennis over maatregelen tegen High Impact Crimes wordt daarom blijvend beschikbaar gesteld voor professionals in de HIC-preventiewijzer.

Klik hier voor meer informatie over de HIC-Preventiewijzer.