Hackers stelen data van 57 miljoen Uber-klanten

Een groot datalek bij taxidienst Uber heeft ervoor gezorgd dat de gegevens van 57 miljoen mensen door hackers zijn gestolen. Het bedrijf probeerde de inbraak te verzwijgen en betaalde de hackers daarvoor.

Bloomberg meldt dat Uber het hoofd beveiliging en een andere medewerker op straat heeft gezet. Zij hielden de inbraak geheim. Uber betaalde de hackers honderdduizend dollar om de gegevens te verwijderen, aldus RTL Nieuws. Hackers wisten de namen, e-mailadressen en telefoonnummers van 50 miljoen Uber-klanten in handen te krijgen.

Ook persoonlijke gegevens van zeven miljoen chauffeurs van Uber werden buitgemaakt. Daar zaten ook hun kentekens tussen. Er zouden geen creditcardgegevens of gps-gegevens van ritten gestolen zijn.

De hackers wisten binnen te dringen via ontwikkelaars van Uber. Ze vonden inloggegevens tussen broncode en gebruikten die om in een ander systeem binnen te dringen. Daar stond de gestolen data opgeslagen. Na de inbraak stuurden ze een e-mail waarin om geld werd gevraagd.