Lekkende Haagse agent zat in beveiligingsteam van Wilders

Voor de tweede keer in korte tijd is een beveiliger van Geert Wilders in opspraak geraakt. De agent die dinsdag werd opgepakt voor het lekken van informatie zat korte tijd in het beveiligingsteam van de PVV-leider, maakte het Openbaar Ministerie bekend.

De man volgde van medio 2016 tot maart van dit jaar een opleiding aan de politieacademie. In januari en februari liep hij stage bij de Dienst Bewaken en Beveiligen, die onder meer ingezet wordt voor de beveiliging van leden van het Koninklijk Huis, politici en diplomaten. Daar werd hij ingezet bij de bewaking van Wilders.

Na zijn stage ging hij terug naar de politie-eenheid Den Haag. De agent wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie. De ontvanger van de gelekte informatie is gisteren ook aangehouden. Welke informatie is gelekt, is niet duidelijk.

Beide verdachten worden waarschijnlijk eind deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het OM heeft ook Wilders over de kwestie geïnformeerd. In februari werd duidelijk dat een andere agent die gelekt heeft, meewerkte aan de beveiliging van Wilders.