NL-Alert controlebericht 3 juni ook op ruim 1200 digitale reclamezuilen

NL-Alert controlebericht 3 juni ook op ruim 1200 digitale reclamezuilen

Maandag 3 juni om 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Iedereen die het controlebericht ontvangt weet dat zijn of haar telefoon juist is ingesteld. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in de omgeving, zet NL-Alert nieuwe kanalen in. Zo is NL-Alert vanaf 3 juni ook te zien op ruim 1200 digitale reclamezuilen in bijvoorbeeld winkelcentra en op stations.

Het is voor het eerst dat het controlebericht op digitale reclamezuilen wordt getoond. Bij onder meer een ramp kan de overheid via NL-Alert burgers alarmeren en informeren. Op hun mobiele telefoon, maar ook op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro is te zien wat er aan de hand is en wat mensen het beste kunnen doen.

Het vorige controlebericht dat op 3 december 2018 is verzonden, werd door ruim 11 miljoen mensen van twaalf jaar en ouder ontvangen. In december was NL-Alert voor het eerst te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zo’n driehonderdduizend mensen van twaalf jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de digitale vertrekborden.