Patrouilles en camera’s: extra maatregelen vanwege drugsgeweld in Antwerpen

Patrouilles en camera’s: extra maatregelen vanwege drugsgeweld in Antwerpen

Na een nieuwe nachtelijke explosie in Antwerpen heeft burgemeester De Wever extra maatregelen aangekondigd. De afgelopen twee weken werd de Belgische stad regelmatig opgeschrokken door granaten, brandende auto’s en explosieven. De maat is vol voor de Antwerpse burgemeester, aldus de NOS.

In het gebied rond Park Spoor Noord voeren drugsbendes hun strijd op straat. De politie start daarom met systematische identiteitscontroles en gaat extra patrouilleren in de straten. Ook breiden ze het cameratoezicht uit. De maatregelen zijn tijdelijk. Totdat het veiligheidsgevoel van Antwerpenaren in de buurt is versterkt.

De extra maatregelen komen na twee opeenvolgende nachten met ontploffingen. Dinsdag vernielde een explosief een auto, verschillende andere voertuigen en de gevel van een woning. In de nacht van zondag op maandag raakten vijf auto’s beschadigd door een granaat. De drugsproblematiek stond al hoog op de agenda, maar na deze incidenten besloten het Antwerpse Openbaar Ministerie, de procureur-generaal, de procureur des Konings, de lokale politie, de landelijke politie en burgemeester Bart de Wever de riem strakker aan te trekken.

Eerder onderzoek naar de drugscriminelen leverde niet het gewenste resultaat op, volgens het OM. Slachtoffers durven vaak niet mee te werken aan het onderzoek. Uit angst voor wraakacties of omdat ze zelf uit het vizier van de politie willen blijven.