Prijzen Politiekeurmerk Veilig Wonen uitgereikt

Tijdens de Veilig Wonen Dag op woensdag 3 oktober zijn de prestigieuze prijzen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uitgereikt. De prijzen voor de beste PKVW-bedrijven gingen naar Onderhoudsbedrijf Ruud Jansen uit Utrecht en Slotenexpert Meijering uit Emmeloord. Het meest innovatieve PKVW-product 2018 is een scharnierblad waarvan de knoop aan de boven- en onderzijde uit één geheel bestaat, namelijk de RVS Kogelstiftpaumelles SKG*** van Dulimex.

Tijdens de Veilig Wonen Dag toonden leveranciers van gecertificeerd hang-en-sluitwerk de innovaties op het gebied van inbraakpreventie. De jury, met vertegenwoordigers vanuit de overheid en het bedrijfsleven, boog zich vooraf over de inzendingen van leden van uitvoeringsorganisatie CB&V en de branches VHS en VERTAZ. De prijs voor het beste PKVW-bedrijf zonder personeel 2018 is uitgereikt aan ‘onderhoudsbedrijf Ruud Jansen’ uit Utrecht. De jury vindt dat dit PKVW-bedrijf vakkundig advies verleend aan bewoners en gratis woningchecks uitvoert. Bovendien adviseert het Ruud Jansen gemeenten over subsidies ten behoeve van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

De prijs voor beste PKVW-bedrijf met personeel 2018 is gegaan naar Slotenexpert Meijering uit Emmeloord. De jury vindt het digitale onderhoudspakket, met daar bijhorende een onderhoudsabonnement voor klanten zeer innovatief. Ook oordeelde de jury positief aan zijn servicegerichtheid doordat de slotenexpert 24/7 bereikbaar is voor klanten.

Het publiek had tijdens de Veilig Wonen Dag een stem in het bepalen van het meest innovatieve product. De winnaar van de prijs is een scharnierblad waarvan de knoop aan de boven- en onderzijde uit één geheel bestaat, namelijk de RVS Kogelstiftpaumelles SKG*** van Dulimex. Alle winnaars ontvingen een prijs van 750 euro. Het gewonnen bedrag is bestemd voor de preventie van woninginbraken of het bevorderen van veiligheid.