Tilburgs politieonderzoek leidt naar drugslab in België

Tilburgs politieonderzoek leidt naar drugslab in België

Een in Tilburg gestart rechercheonderzoek heeft geleid tot het ontdekken van een drugslab in het Belgische Diksmuide door de Belgische politie. Inmiddels zijn in verband hiermee zes verdachten aangehouden.

In Tilburg startte naar aanleiding van binnengekomen informatie een rechercheonderzoek naar een groepering die zich bezig zou houden met de productie van synthetische drugs. Dit leidde naar een locatie van een mogelijk drugslab in Diksmuide. Hierna is in nauwe samenwerking met de Belgische politie een verder onderzoek ingesteld.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling nadat in Nederland een 54-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden die zakken vervoerde vanuit België naar Nederland die afkomstig waren uit het vermoedelijke drugslab. Hierna werd door de Belgische politie in de kelder van een café in Diksmuide inderdaad een drugslab ontdekt. De gracht achter het horecabedrijf werd kennelijk gebruikt als afvoer en is daardoor zwaar vervuild.

Het veilig ontmantelen van het laboratorium nam geruime tijd in beslag. Diverse ketels en grondstoffen werden in beslag genomen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er aan drugs werd geproduceerd. Het gaat vermoedelijk om amfetamine en/of XTC. De uitbater, een 60-jarige man, en twee mannen uit Nijmegen werden aangehouden. Later zijn in verband met het drugslab nog twee arrestaties in België verricht. Het gaat om een man en een vrouw uit Oisterwijk.