Deep Learning en huisautomatisering op Roadshow van PG Security Systems

Deep Learning en huisautomatisering op Roadshow van PG Security Systems

De jaarlijkse Roadshow van distributeur PG Security Systems vond op 13 juni plaats in het Van der Valk hotel bij Schiphol. Bezoekers konden kennismaken met nieuwe toepassingen van Deep Learning en het Gold Label van Hikvision, speciale software voor registratie van kentekens en het merk van rijdende voertuigen en een alarmsysteem voor volledige huisautomatisering van Jablotron.

De 2, 3, 5 en 8 megapixel camera’s uit de Gold Label G1 serie van Hikvision beschikken over Darkfighter-technologie, WDR en de door Hikvision ontwikkelde H.265+ beeldcompressie. Alle modellen zijn voorzien van een nieuw vormgegeven behuizing met powerleds die sneller is te installeren doordat de bekabeling is weggewerkt in de voet van de camera. Modellen zijn onder meer een mini bulletcamera voor buitengebruik (IP67), mini domecamera voor binnen, een EXIR dome voor buitengebruik en de EXIR bulletcamera die beelden levert tot 4K resolutie. Diverse ‘slimme’ functies maken onder meer gezichtsherkenning, detectie van het wegnemen van goederen of het achterlaten van pakketten mogelijk.

PG_Zaal1LR

PG_Beursvloer1LR

PG_Beursvloer4LR

Hikvision presenteerde een groot aantal noviteiten, waaronder de DarkfighterX-technologie voor videobewaking met kleuren beelden in uiterst donkere omgevingen, thermische camera’s, robuuste corrosie- en explosiebestendige camera’s en nieuwe PanoVu panoramische camera’s voor bewaking van grotere gebieden. Ook te zien waren de Falcon drones voor cameraobservatie vanuit de lucht, maar ook het Defendersysteem om drones juist te weren uit de omgeving van bijvoorbeeld luchthavens, gevangenissen of industriële complexen.

Met de nieuwe reeks DeepInview camera’s en DeepInmind recorders maakt Hikvision videosystemen intelligenter dan tot dusver mogelijk was. De camera’s kunnen het gedrag van mensen herkennen, bijvoorbeeld de lichaamshouding of de manier waarop iemand over straat loopt. Ook gedemonstreerd werd een camera die de gezichten vastlegt van iedereen die in beeld komt in een snapshot. De camera slaat hierbij direct ook metadata op zoals geslacht en leeftijd. Doordat alleen relevante informatie wordt vastgelegd, wordt bespaard op opslagcapaciteit, terwijl efficiënt kan worden gezocht naar personen die bijvoorbeeld een rode jas dragen of een kind met gele laarzen.

PG_DarkfighterX

PG_GoldlabelLR

PG_JablotronLR

Het JA-100 alarmsysteem van Jablotron is zowel draadloos en bedraad leverbaar. Het systeem heeft een tijdloos design en is eenvoudig te installeren en bedienen. Het bedienpaneel is specifiek aan te passen met allerlei functies voor iedere klant, maar bepaalde functies kunnen ook uitsluitend aan de app worden toegevoegd. Nieuw is dat via de app ook een thermostaat is aan te sluiten, zodat de temperatuur in de woning of op een klein kantoor via de smartphone (op afstand) kan worden geregeld. Ook mogelijk is het openen van de garagedeur en detectie van brand, wateroverlast of gaslekken.

Voor het beveiligen van terreinen waren de infrarood beamdetectoren van ActiView te zien. Deze detectoren voor bewegingsdetectie over korte en lange afstanden zijn ook binnen toepasbaar en maken vroegtijdige detectie van indringers mogelijk. De ActiView detectoren zijn beschikbaar met een bereik van vijftig, honderd of tweehonderd meter bij buitengebruik. Iedere detector is voorzien van drie of zes beams. Alle stralen moeten onderbroken worden voor het genereren van een alarmmelding waardoor onterechte alarmen worden voorkomen. Dankzij een innovatief meetinstrument kunnen de detectoren digitaal worden afgestemd over een afstand tot tweehonderd meter. De detectoren kunnen een PTZ-camera aansturen.

Ook getoond werd de Redwall-V SIP-3020 detector van Optex, waarmee zones en vlakken zijn in te stellen waar moet worden gedetecteerd. Op die manier kunnen PTZ-camera’s zeer nauwkeurig worden aangestuurd.

PG_WD_standLR

PG_BuitendemoLR

Nieuw was de SecuriSys software voor kentekenherkenning die wordt geïnstalleerd op een server en onafhankelijk van camerafabrikanten werkt. Met de software is het mogelijk nummerborden van passerende auto’s te vergelijken met referentielijsten zoals een white/black list of een lijst met verdachte voertuigen. Ook wordt het merk van de auto vastgelegd. Hierdoor kan afwijkend gedrag worden gedetecteerd. Als bijvoorbeeld een onbekend voertuig om drie uur ‘s nachts ogenschijnlijk doelloos over een verlaten bedrijventerrein rijdt en al eerder op dat terrein was in de afgelopen 28 dagen, wordt daarvan een melding gemaakt. Een andere optie is ‘nevendetectie’ waarbij de kentekens van een aantal voertuigen dat voor en achter een gedetecteerd voertuig rijdt worden vastgelegd.

Tijdens de dag was er verder aandacht voor onder andere de nieuwe 10 TB HDD’s voor videobewaking van WD, het Fore toegangsplatform van Keyprocessor en hang- en sluitwerk van Maasland. Ook was er een live demonstratie van de mistgeneratoren van Grumpy waarmee een ruimte zoals een winkel of woning in een mum van tijd vol wordt geblazen met mist die het inbrekers belet er met waardevolle spullen vandoor te gaan.