Giftige stoffen vrijgekomen bij grote brand in Venlo

In Venlo heeft een grote brand gewoed in een coatingbedrijf. Daarbij zijn giftige stoffen vrijgekomen. In de directe omgeving van de brand is een lichte hoeveelheid zwaveldioxide gemeten, maar volgens de brandweer zijn de concentraties niet gevaarlijk.

Mensen in de directe omgeving van het bedrijf werd geadviseerd om zo veel mogelijk binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. In de buurt ging meerdere keren het luchtalarm af en er werd twee keer een NL-Alert verstuurd aan omwonenden. De brand bij het coatingbedrijf in het stadsdeel Blerick ontstond ‘s nachts. De vlammen bereikten ook zuurbaden die in het pand staan.

De brand werd eerst van buiten bestreden, onder meer met hoogwerkers, maar later werd ook binnen geblust om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid rook snel zou afnemen. De brandweer was dinsdagochtend nog bezig met nablussen. Omdat het pand grenst aan de Maas lag uit voorzorg het scheepvaartverkeer enige tijd stil. Ook het treinverkeer had last van de brand. Op station Blerick stopten geen treinen.